Om oss

Perestroika har røtter i industrimiljøene på Vestlandet, hvor Frederik W. Mohn grunnla selskapet i 2005. Gjennom generasjoner med industrierfaring har vi lært at du ikke kommer noe sted uten hardt arbeid. Derfor er vi aktive eiere, og går personlig inn i selskapene vi investerer i.

Perestroika skal være en ønsket samarbeidspartner for industriselskaper med potensial for å skape langsiktige verdier. 

Songa Drill

Vi videreutvikler industribedrifter for å skape langsiktige verdier 

Ansatte

Frederikwmohn 1

Frederik W. Mohn

Daglig leder og styreleder

Frederik W. Mohn grunnla Perestroika i 2005, og overtok som styreleder i selskapet i 2014. Frederik var konsernsjef i industrikonsernet Framo, som hans bestefar grunnla. Etter salget av familiebedriften i 2014 har Frederik fokusert på industrielle investeringer.

Frederik var styreleder i Songa Offshore SE fra 2014 til 2018 og er nå styremedlem i Transocean. Han er også styremedlem i DOF, Fjord1 og Viken Crude.

Johan

Johan Kr. Mikkelsen

Teknisk direktør

Johan Kr. Mikkelsen har vært ansatt som teknisk direktør i Perestroika siden 2014. Han har 40 års erfaring fra petroleumvirksomheten i Norsk Hydro og Statoil. Johan startet karrieren på Mongstad-raffineriet i 1974 og var i en årrekke ansvarlig for driften av prosessanleggene. Han var i perioden 1992 - 2005 Senior Vice President for Oseberg- og Troll-feltene i Nordsjøen og for borevirksomheten i Norsk Hydro. I mange år var han også medlem av Norsk Hydros utviklings- og produksjonsledelse. Johan har bred internasjonal erfaring og var mellom 2005-2008 landsjef for Norsk Hydros forretningsenhet i Canada. Fra 2008 til 2012 var han prosjektdirektør og produksjonsdirektør for Statoils Peregrino-felt i Brasil.


Johan var styremedlem i Songa Offshore fra 2015 til selskapet gikk inn i Transocean i januar 2018. Han er styremedlem i Electromagnetic Geoservices (EMGS), VTC og i stiftelsen Dale Oen Experience.


Johan har en mastergrad fra NTH i industriell kjemi (1973), i tillegg til en mastergrad i chemical engineering fra University of Wisconsin (1979).

Paal

Paal V. Minne

Finansdirektør

Paal Victor Minne har vært ansatt som finansdirektør i Perestroika siden 2014. Han har over 20 års internasjonal erfaring med bank og finans. Paal kom fra stillingen som leder av Nordeas shippingavdeling i Bergen og har tidligere vært ansvarlig for bankens shippingvirksomhet i Asia. Tidligere arbeidserfaring inkluderer Vice President i DVB Bank AG (Norge og Singapore) og assisterende banksjef i DNB New York og Bergen. Parallelt med arbeidet i DNB var Paal også ansvarlig for AS Kreditt-Finans som er et datterselskap av DNB.   

Paal er styremedlem i Viken Crude og Møgster Mohn Offshore.

Paal er siviløkonom med spesialisering i økonomisk styring og finansiering fra NHH (1991).

Jonas

Jonas Gade Christensen

Analytiker

Jonas Gade Christensen har vært ansatt som analytiker i Perestroika siden 2015. Han har en solid akademisk bakgrunn og flere års erfaring som finansanalytiker. Jonas startet karrieren som analytiker i DNB med fokus på investeringsmuligheter innen shipping, finans og andre industrier. Senere jobbet han som analytiker i Statoil og som analytiker og forretningsutvikler med fokus på fusjoner og oppkjøp ved Statoils kontor i London.

Jonas har en doktorgrad i økonomi fra Universitetet i Bergen (2011).

Maren

Maren Hilleren

Kontorsjef

Maren Hilleren har vært ansatt som kontorsjef i Perestroika siden 2014. Hun har flere års erfaring innen økonomi og administrasjon fra GE Oil & Gas og DNB Finans.

Maren har en bachelorgrad i markedsføring fra Handelshøyskolen BI (2007) og en mastergrad i International business fra Sydney Business School (2011).